header pic

אדמה

קברנה סוביניון | 2012

היין

הופק מפרי איכותי המגיע מכרמים מובחרים בגליל העליון, בהם כרם מלכיה הנודע באיכות הקברנה סובניון שלו. הפרי נבצר ממספר כרמים, כאשר כל חלקה עוברת תהליך תסיסה על קליפותיו בנפרד. לאחר מכן כל חלקה עוברת תסיסה מאלולאקטית ומועברת ל12 חודשי התיישנות בחביות עץ אלון. לאחר תקופת ההתיישנות נעשה הבלנד הסופי. ליין אופי מובהק של קברנה סובניון גלילי: פרי שחור ומרוכז עם רמז של עשבי תיבול ים תיכוניים במעטפת של טעמים קלויים ותבלינים. ליין נוכחות עוצמתית ומרקם עשיר.

הבציר

עונת גידול 2012 הייתה מאתגרת בשל חודש יולי שהיה חם מהרגיל. העבודה בכרם תחת אקלים זה דרשה תשומת לב מרבית במהלך תהליך ההבשלה וכן דיוק וסבלנות בבחירת מועד הבציר. ניטור מוקפד והבנת תנאים אלו הובילו לפרי מרוכז, ועשיר בצבע ובטעמים.

אזור הגידול

היין הופק ממיטב חלקות הקברנה סובניון של היקב ברחבי הגליל העליון. גובה הכרמים מאפשר מזו-אקלים ייחודי של טמפרטורות שצונחות בלילה ועולות ביום הופכות את האזור למקום אידאלי לכרמי יין. הקרקע הינה עמוקה, חרסיתית ומשופעת באבנים והיא מעניקה ליין את אופיו הייחודי.



נתונים אנליטיים: אלכוהול: 14.3% |  חומצה: 5.5 גרם לליטר |  PH: 3.6 

מרלו | 2012

היין

היין הופק מענבי מרלו נבחרים אשר גדלו בכרמים מובחרים בגליל העליון. הפרי נבצר ממספר כרמים, כאשר כל חלקה עוברת תהליך תסיסה על קליפותיו בנפרד. לאחר מכן כל חלקה עוברת תסיסה מאלולאקטית ומועברת ל12 חודשי התיישנות בחביות עץ אלון. לאחר תקופת ההתיישנות נעשה הבלנד הסופי. טעמי פירות יער אדומים ושחורים, שזיפים, וטבק מורגשים בו היטב. ליין יש מורכבות אשר משלבת ניחוחות מתובלים של צמחי תבלין ארץ ישראליים, נתונים בגוף אלגנטי וקטיפתי, האופייני לזן ומוביל לסיומת ארוכה ונעימה.

הבציר

עונת גידול 2012 הייתה מאתגרת בשל חודש יולי שהיה חם מהרגיל. העבודה בכרם תחת אקלים זה דרשה תשומת לב מרבית במהלך תהליך ההבשלה וכן דיוק וסבלנות בבחירת מועד הבציר. ניטור מוקפד והבנת תנאים אלו הובילו לפרי מרוכז, איכותי ועשיר בצבע ובטעמים.
.

אזור הגידול

אזור הגידול היין הופק ממיטב חלקות המרלו של היקב ברחבי הגליל העליון. גובה הכרמים מאפשר מזו-אקלים ייחודי של טמפרטורות שצונחות בלילה ועולות ביום הופכות את האזור למקום אידאלי לכרמי יין. הקרקע הינה עמוקה, חרסיתית ומשופעת באבני בזלת והיא מעניקה ליין את אופיו הייחודי.

 



נתונים אנליטיים: אלכוהול: 14.4% |  חומצה: 6.1 גרם לליטר |  PH: 3.52 

שיראז | 2012

היין

היין הופק מענבי שיראז נבחרים אשר גדלו על אדמת טרה רוסה בגליל העליון. הפרי נבצר ממספר כרמים, כאשר כל חלקה עוברת תהליך תסיסה על קליפותיו בנפרד. לאחר מכן כל חלקה עוברת תסיסה מאלולאקטית ומועברת ל12 חודשי התיישנות בחביות עץ אלון. לאחר תקופת ההתיישנות נעשה הבלנד הסופי. ליין צבע ארגמני עמוק וטעמים האופייניים לזן השיראז אשר משלבים פטל, תותי עץ טריים וסיגליות. החביות העניקו ליין רמזים לעץ ארז ואלון, המאוזנים בגוף מלא וקטיפתי המוביל לסיומת ארוכה ונעימה.

הבציר

עונת גידול 2012 הייתה מאתגרת בשל חודש יולי שהיה חם מהרגיל. העבודה בכרם תחת אקלים זה דרשה תשומת לב מרבית במהלך תהליך ההבשלה וכן דיוק וסבלנות בבחירת מועד הבציר. ניטור מוקפד והבנת תנאים אלו הובילו לפרי מרוכז, איכותי ועשיר בצבע ובטעמים.

אזור הגידול

אזור הגידול היין הופק ממיטב חלקות השיראז של היקב ברחבי הגליל העליון. גובה הכרמים מאפשר מזו-אקלים ייחודי של טמפרטורות שצונחות בלילה ועולות ביום הופכות את האזור למקום אידאלי לכרמי יין. הקרקע הינה עמוקה, חרסיתית ומשופעת באבנים והיא מעניקה ליין את אופיו הייחודי.



נתונים אנליטיים: אלכוהול: 14.3% |  חומצה: 6 גרם לליטר |  PH: 3.54 

שרדונה | 2015

היין

ענבי שרדונה מובחרים מכרמים ברמת הגולן עוברים בציר ידני בשעות הבוקר המוקדמות ומועברות ליקב. שם מופרדות מהקליפות ועוברות תסיסה ארוכה בטמפרטורות נמוכות על מנת לשמר על ניחוחות פרי רעננות. לאחר מכן 50% מהיין מועבר להתיישנות בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות כאשר היתר ממתין במיכלי נירוסטה. היין המתיישן בחבית מעניק מרקם עשיר וטעמי קלייה מעודנים ליין הפירותי והרענן שנשאר בנירוסטה. לאחר ההתיישנות מתבצע בלנד סופי בין היין מהחביות ליין מהמיכלים. התוצאה היא שרדונה פירותי ורענן עם גוף עשיר ונוכחות כובשת.

הבציר

עונת 2015 הייתה מאופיינת בשלל אירועים אקלימיים מאתגרים ומעניינים אשר הביאו לבציר מאתגר ומעניין. הקיץ החל עם מזג אוויר נוח ויציב, דבר שהביא להתפתחות איטית ואיכותית של הענבים. חודש אוגוסט הביא עימו אירועי חמסין קשים כאשר שיאם היה בספטמבר בו כיסתה את הארץ סופת אבק דרמטית אשר הפריעה לקצב העבודה של הגפנים. חלקות שנבצרו לפני אירועי החמסין עלו בטיבם אל מעל לשנה ממוצעת וכוללים את רוב היינות הלבנים! חלקות שנבצרו לאחר אירועי החמסין נדרשו לעבודה קשה יותר הן בכרם והן ביקב על מנת להבטיח יציבות ושמירה על איכות.

אזור הגידול

מיטב כרמי היקב ברמת הגולן מספקים את הענבים ליין זה. האדמה הבזלתית והגובה הרב של הרמה מאפשרים הבשלה איטית ועדינה של ענבי השרדונה. תנאים אלו עוזרים לזן לשמור על אופי פירותי מאוד ומבנה עשיר אך אלגנטי.



נתונים אנליטיים: אלכוהול: 14% |  חומצה: 7.0 גרם לליטר |  PH: 3.43 

סוביניון בלאן | 2015

היין

היין עשוי מענבי סובניון בלאן מובחרים מכרם ותיקה שבכפר תבור. אדמת הגיר בכרם תורמת לאופי החד והמינרלי של היין. הענבים נבצרים ידנית בשעות הבוקר המוקדמות ומובלים ליקב. שם הענבים מופרדים מהקליפות באופן מידי והתירוש עובר תסיסה קרה וארוכה בכדי למצות את טעמי הפרי הטרי של הענבים. לאחר מכן היין נח מעט במיכלים לפני הביקבוק. היין הוא ארומטי וטרופי מאוד עם רמזים לאשכולית אדומה ופסיפלורה. בחך היין חד ורענן עם אופי מינרלי ומורכב.

הבציר

עונת 2015 הייתה מאופיינת בשלל אירועים אקלימיים מאתגרים ומעניינים אשר הביאו לבציר מאתגר ומעניין. הקיץ החל עם מזג אוויר נוח ויציב, דבר שהביא להתפתחות איטית ואיכותית של הענבים. חודש אוגוסט הביא עימו אירועי חמסין קשים כאשר שיאם היה בספטמבר בו כיסתה את הארץ סופת אבק דרמטית אשר הפריעה לקצב העבודה של הגפנים. חלקות שנבצרו לפני אירועי החמסין עלו בטיבם אל מעל לשנה ממוצעת וכוללים את רוב היינות הלבנים! חלקות שנבצרו לאחר אירועי החמסין נדרשו לעבודה קשה יותר הן בכרם והן ביקב על מנת להבטיח יציבות ושמירה על איכות.


אזור הגידול

חלקת סוביניון בלאן בכפר תבור בת יותר מ- 30 שנים שהינה בין חלקות הכרם הותיקות בישראל. חלקה זו זוכה לתשומת לב יתרה. הכרם נטוע על אדמות עשירות בגיר באזור כפר תבור. הגפנים מעוצבות בצורת גביע. טיפול מוקפד, השקייה מצומצמת, יבולים נמוכים מניבים את ענבי הסוביניון בלאן הטובים בארץ. אזור חם זה הוא ייחודי לגידול סוביניון בלאן והוא הגורם העיקרי שמשפיע על עושר הטעמים ביין זה.



נתונים אנליטיים: אלכוהול: 13.4% |  חומצה: 5.5 גרם לליטר |  PH: 3.25 

רוסאן | 2015

היין

יין זה, נעשה מ-100% ענבי רוסאן (Roussanne) אשר גדלו על קרקע בזלתית בכרמי היקב ברום של כ-900 מטרים בצפון רמת הגולן. הענבים נבצרו בבשלות אופטימלית, באופן ידני וסלקטיבי בשעות הבוקר המוקדמות, ועברו מיון קפדני נוסף עם קליטתם ביקב. לאחר סחיטה עדינה עבר התירוש תסיסה איטית ומבוקרת במיכלי נירוסטה ללא תסיסה מאלו-לקטית או מגע עם עץ, כל זאת על מנת לתת ביטוי למאפיינים הייחודיים של זן הענבים ואיזור הגידול.
היין הינו קל ופירותי, ומשלב שלל טעמים וארומות של פירות טרופיים והדרים האופייניים לזן. ליין צבע לימוני בהיר, וחמיצות פריכה המובילה לסיומת נעימה ומתמשכת.

הבציר

עונת 2015 הייתה מאופיינת בשלל אירועים אקלימיים מאתגרים ומעניינים אשר הביאו לבציר מאתגר ומעניין. הקיץ החל עם מזג אוויר נוח ויציב, דבר שהביא להתפתחות איטית ואיכותית של הענבים. חודש אוגוסט הביא עימו אירועי חמסין קשים כאשר שיאם היה בספטמבר בו כיסתה את הארץ סופת אבק דרמטית אשר הפריעה לקצב העבודה של הגפנים. חלקות שנבצרו לפני אירועי החמסין עלו בטיבם אל מעל לשנה ממוצעת וכוללים את רוב היינות הלבנים! חלקות שנבצרו לאחר אירועי החמסין נדרשו לעבודה קשה יותר הן בכרם והן ביקב על מנת להבטיח יציבות ושמירה על איכות.

אזור הגידול

כרם שניטע על ידי היקב בתל שיפון שבצפון רמת הגולן בגובה של כ900 מטרים מעל פני הים. האדמה הבזלתית והגובה הרב מאפשרים לרוסאן הבשלה ארוכה כדי שתגיע לרמת בשלות אופטימלית ותציע יין עשיר ומלא.



נתונים אנליטיים: אלכוהול: 14.3% |  חומצה: 5.4 גרם לליטר |  PH: 3.45 

גוורצטרמינר | 2015

היין

יין זה, נעשה מ-100% ענבי גוורצטרמינר (Gewurztraminer) אשר גדלו בסביבת הגידול הייחודית של מצפה רמון. הענבים נבצרו בבשלות אופטימאלית, באופן ידני וסלקטיבי בשעות הבוקר המוקדמות, ועברו מיון קפדני נוסף עם קליטתם ביקב. הענבים הופרדו בעדינות מהשדרות ועברו השרייה של 8 שעות על הקליפות על מנת להפיק את מירב הארומה האופיינית. התירוש הצלול הועבר לתסיסה איטית ומבוקרת במיכלי נירוסטה שנעצרת מוקדם על מנת לשמר מתיקות ניכרת ביין המחמיאה מאוד לארומות העוצמתיות.
זהו יין עשיר, המשלב בהרמוניה חמיצות פריכה ורעננה עם מתיקות מעודנת, בעל ארומות אופייניות בגוונים של עלי וורדים, ליצ'י, דבש ותבלינים. ליין צבע זהוב עם הילה בגווני נחושת , וגוף עשיר המוביל לסיומת ארוכה.

הבציר

עונת 2015 הייתה מאופיינת בשלל אירועים אקלימיים מאתגרים ומעניינים אשר הביאו לבציר מאתגר ומעניין. הקיץ החל עם מזג אוויר נוח ויציב, דבר שהביא להתפתחות איטית ואיכותית של הענבים. חודש אוגוסט הביא עימו אירועי חמסין קשים כאשר שיאם היה בספטמבר בו כיסתה את הארץ סופת אבק דרמטית אשר הפריעה לקצב העבודה של הגפנים. חלקות שנבצרו לפני אירועי החמסין עלו בטיבם אל מעל לשנה ממוצעת וכוללים את רוב היינות הלבנים! חלקות שנבצרו לאחר אירועי החמסין נדרשו לעבודה קשה יותר הן בכרם והן ביקב על מנת להבטיח יציבות ושמירה על איכות.

אזור הגידול

אזור גדול מרתק ומדהים אשר מאופיין בגובה של 850 מטר מעל פני הים. הגובה מאפשר התפתחות איטית והדרגתית של חומרי הטעם והארומה בגפנים. אדמת לס ענייה ואקלים מדברי יחד עם השקייה מבוקרת יוצרים תנאים אופטימליים ליצירת יינות ארומטיים ומעודנים.



נתונים אנליטיים: אלכוהול: 13.6% |  חומצה: 5.7 גרם לליטר |  PH: 3.45 

רוזה ברברה | 2015

היין

היין הופק מענבי ברברה אשר נבצרו בכרם היקב ברמת סירין שבגליל המזרחי. הענבים נקלטו ביקב בשעת בוקר מוקדמת ועברו תסיסה קצרה של 48 שעות עם הקליפות כדי להגיע לצבע ולטעם האופטימליים. לאחר מכן הופרד הנוזל מהקליפות והמשיך תהליך התסיסה בטמפרטורות נמוכות כדי לא לפגוע ברעננות הפרי. היין נח מעט במיכלי נירוסטה לפני הבקבוק. ליין ארומות פרועות ופירותיות שמתאזנות על ידי הרעננות היבשה המורגשת על החך.

הבציר

עונת 2015 הייתה מאופיינת בשלל אירועים אקלימיים מאתגרים ומעניינים אשר הביאו לבציר מאתגר ומעניין. הקיץ החל עם מזג אוויר נוח ויציב, דבר שהביא להתפתחות איטית ואיכותית של הענבים. חודש אוגוסט הביא עימו אירועי חמסין קשים כאשר שיאם היה בספטמבר בו כיסתה את הארץ סופת אבק דרמטית אשר הפריעה לקצב העבודה של הגפנים. חלקות שנבצרו לפני אירועי החמסין עלו בטיבם אל מעל לשנה ממוצעת וכוללים את רוב היינות הלבנים! חלקות שנבצרו לאחר אירועי החמסין נדרשו לעבודה קשה יותר הן בכרם והן ביקב על מנת להבטיח יציבות ושמירה על איכות.

אזור הגידול

רמת סירין היא רמה בזלתית בגובה 400 מטרים מעל פני הים בקרבת כפר תבור בגליל המזרחי. הכרם נטוע ב400 דונם של זנים שונים הבאים לידי ביטוי מירבי על אדמת הבזלת וכן עם החשיפה לרוחות שרמת סירין מספקת.



נתונים אנליטיים: אלכוהול: 13.6% |  חומצה: 5.7 גרם לליטר |  PH: 3.45