header pic

562

562 BRUT לבן
הר תבור מתנשא גובה של 562 מטרים. לכבודו בחרנו לקרוא ליין 562.
הכרמים בסביבת הר תבור מתברכים בסוגי אדמה מגוונים, המתאימים לשני גפנים איכותיים. 562 הינו יין לבן מבעבע יבש. מופק מענבי שרדונה (80%) וקברנה סוביניון (20%) – הרכב קלאסי של בלאן דה-נואר. והוא בעל טעמים פירותיים מעודנים. אנחנו ביקב חייבים הכל להר תבור.

הענבים שלנו גדלו בכפר תבור ונבצרו ברמת הבשלה של 22 בריקס, על מנת לשמר את החומציות שבענבים. הכרם עבר דילול פרי מאסיבי כדי להגיע ליבולים מאד נמוכים של פרי. אתת הענבים בצרנו ידנית בשעות הבוקר המוקדמות, והאשכולות נסחטו שלמים.

562 לבן מיוצר בשיטת Charmat – שיטה שבה מתסיסים יין במיכל לחץ סגור כדי לשמר את ה – Co2 הטבעי המתקבל בתהליך התסיסה בתוך היין ומגיע ללחץ של 6 בר. בתהליך נוספו גם שמרים מיוחדים המתאימים לסוג יין זה. השיטה הזאת היא מודרנית יותר ומאפשרת לייצר יין מבעבע פירותי ורענן.
562 לבן מיוצר בכמויות קטנות כי התהליך מסובך ודורש תשומת לב וקפדנות רבה. העבודה עם מיכלי הלחץ לא מאפשרת ייצור כמויות יין גדולות.
טמפרטורת הגשה מומלצת: 4 מעלות.

 


562 BRUT אדום
הר תבור מתנשא לגובה של 562 מטרים. לכבודו בחרנו לקרוא ליין 562.
הכרמים בסביבת הר תבור מתברכים בסוגי אדמה מגוונים, המתאימים לזני
גפנים איכותיים. 562 הינו יין אדום מבעבע יבש. מופק מענבי Barbera. בעל
טעמי פטל, תות שדה טרי ועלי וורדים הנתונים במעטפת של חמיצות טבעית פריכה
ובעבוע עדין המובילים לסיומת ארוכה ונעימה. אנחנו ביקב חייבים הכל להר תבור.

ענבי ה Barbera שלנו גדלו בכרם היקב שברמת סירין ונבצרו ברמת הבשלה של 23.4 בריקס,
תנאי מזג האויר של בציר 2012 יחד עם טיפול קפדני ומסור בכרם הובילו ליבולים נמוכים ולפרי עשיר ומרוכז בטעמים.
גילינו שבתנאי הגידול בישראל, ענבי ה Barbera יכולים להתאים ליין אדום
מבעבע יותר מזנים אחרים. זן ה – Barbera יוצר דופן כי הוא שומר על רמת חומציות גבוהה בהבשלה. חשוב לציין, כי במקומות אחרים בעולם לא עושים יין מבעבע מ Barbera.

562 אדום החל לתסוס עם הקליפות (למיצוי צבע וטעמים) וכעבור מספר
ימים הופרד מהן והמשיך את התסיסה במיכלי לחץ, בשיטת Charmat – שיטה
שבה מתסיסים יין יין במיכל לחץ סגור כדי לשמר את ה – Co2 הטבעי
המתקבל בתהליך התסיסה בתוך היין ומגיע ללחץ של 6 בר. בתהליך נוספו
גם שמרים מיוחדים המתאימים לסוג יין זה. השיטה הזו היא מודרנית יותר
ומאפשרת לייצר יין מבעבע פירותי ורענן.

562 אדום יותר בכמויות קטנות, מאחר והתהליך מסובך ודורש תשומת לב
וקפדנות רבה. העבודה עם מיכלי הלחץ לא מאפשרת ייצור כמויות יין גדולות.

טמפרטורת הגשה מומלצת: 4 מעלות

 

נתונים אנליטיים: אלכוהול: 12.7% |